>

analytics

onsdag 3. februar 2016

Histaminer og hetetokter fra et visst sted

Som om det ikke allerede var nok mat man måtte holde seg unna - og mange nok hensyn å ta, så kommer disse histaminene inn i bildet og truer med å ta fra en stakkar halvparten av de 10 matvarene som du kan spise (på en god dag..) Kjenner du deg igjen? Er du en av de som er frustrert av stadig tilbakevendende symptomer, selv om du gjør alt som står i din makt for å unngå å trigge immunforsvaret? I så fall - velkommen i histamin-klubben! 
Kanskje du er av de som har hatt allergier så lenge du kan huske og er klar over at histaminer spiller en rolle for eksemen eller snuen, men du har ikke vist at det kan være en kobling mellom en lekk tarm (LGS) og denne allergien. At maten du spiser kan ha noe å si for allergien, har kanskje aldri falt deg inn - og kryssallergier er noe som bare finnes i skolebøkene..Kanskje har du ikke engang hørt om begrepet lekk tarm før i dette minutt, men da har du litt å ta igjen, jeg lover..
Kanskje har du såpass mange år på baken at du har kommet i overgangsalderen eller er på god vei inn i den..Hvis du har LGS, histamin og/eller mat-intoleranser fra før, så skal du da ha takk..Symptomene på alt dette overlapper hverandre til de grader og det er en håpløs oppgave å skulle prøve å nøste opp i hva som er hva..
Hetetoktene som våre formødre akket seg for..jo, da de kommer, vær du trygg.. men disse MÅ da være av en helt annen grad en de de fleste opplever; Her snakker vi altså om hetetokter som ikke kan ha sitt opphav noe annet sted enn....ja, jeg sier det.. i Helvete! Som kommer som en tsunami og slår deg fullstendig i bakken, hensynsløst og helt uten forvarsel!
Jo, da..du kjenner at den kommer...fra det innerste indre i bekkenet..slynger seg rundt tarmene, eggstokker og livmor..kaster seg rundt magesekken og tar tre strafferunder rundt lever og galle, før den hveser oppover brystet og halsen..tar et skikkelig kvelertak og.. stopper!
Den lette ansikts-rødmen som du husker din mor fikk, uteblir fullstendig...Rare greier...ikke en gang en alminnelig, gammeldags hetetokt kan man få oppleve.. Bølgen har likevel ikke tenkt å trekke seg tilbake med det første..den varer i noe som virker som minst et kvarter..
Mens du vrenger av deg lag på lag, puster som en hvalross og gir fra deg lyder du ikke visste du kunne fremføre, takker du din skaper for at du hadde kommet ut av butikk-køen og slapp tilskuere til opptrinnet også denne gangen..
Når den omsider rygger tilbake og drar med seg den lille rest av energi du hadde på lager, forbanner du din skaper for at du aldri får oppleve å være mann i denne verden, mens du ber til samme øvrighet om at det er minst et kvarter til neste gang..;/

Mer om histaminer og overgangsalder en annen dag..:)

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.